Back to ePortfolio


Realizations

Major text only available in Dutch

Een eerste boek uitgebracht


Ik heb mijn eerste literaire fictie geschreven en uitgebracht. De titel van het boek is ‘het meisje dat haar vijand omarmt’. Ella is een jong meisje met een fysieke beperking die een lange zware operatie ondergaat. Na haar operatie moet ze alles weer aanleren. Ondertussen maakt haar vijand het haar knap lastig. Ze vecht met zichzelf en haar omgeving en maakt dingen mee die je niet wilt meemaken. Het is een emotioneel verhaal boordevol verrassing en onverwachte wendingen. Met een glimlach en een traan gaat het hoofdpersonage door en groeit ze op. Met een beperking is geen enkele dag hetzelfde.


The cover of my book

The website :

boeken.theworldofjb.be


Revalidatie for Life tvv Project U/Turn


In 2018 had ik besloten om een actie te doen voor de Warmste week, namelijk "Revalidatie for life". Bij deze actie was de winst die ik kreeg van mijn boek "Het meisje dat haar vijand omarmt" van 1 oktober tot 20 december ten voordele van de geweldige organisatie Project U/Turn. Uiteindelijk bekwam ik het bedrag van €450 dat ik rechtstreeks heb geschonken aan deze organisatie.

En waarom specifiek deze organisatie?

Met U/Turn was ik in september 2018 voor de eerste keer naar Tenerife gegaan. Daar ervaarde ik dat ik eigenlijk nog veel marge voor verbetering had. Revalidatie omvat dus veel meer dan alleen revalideren in ziekenhuizen (waarrond mijn boek draait), tot dat besef was ik doorheen die ene prachtige week gekomen. Het is voor het leven indien je een fysieke beperking hebt, en dat vind ik juist het mooie, want mits de juiste ingesteldheid zal je telkens iets meer kunnen en steeds nieuwe dingen leren. U/Turn heeft me ook op Tenerife zaken laten doen waarvan ik nooit dacht dat ik dit ging kunnen, me compleet veranderd en hem fysiek en mentaal sterker gemaakt. Deze organisatie doet iets unieks met een mens, dat staat vast. Vandaar dat ik ook in 2019 terug mee ben gegaan met deze organisatie, opnieuw naar Tenerife. Later zou ik de andere bestemmingen ook willen uitproberen, zoals Zweden, Laos, Marrokko,... Nu zit ik echter nog wat vast, aangezien de meeste van deze reizen doorgaan wanneer ik aan het studeren ben.Auteurslezing


Mijn eerste auteurslezing ooit op maandag 26 maart ging supergoed. Dit voor twee verschillende groepen. Ik kon na de beide lezingen een tijdlang niet geloven dat ik dit werkelijk had gedaan en bovendien tientallen complimenten had gekregen over hoe natuurlijk ik voor een publiek kon spreken. Sommigen dachten zelfs dat ik dit al een aantal keer had gedaan. Hieronder ziet u de planning in mailvorm van de geweldige namiddag.


Auteurslezing

Animatorcursus


Tussen 2 en 8 april 2018 heb ik mijn animatorcursus gedaan bij de organisatie Hannibal. Hier heb ik erg veel geleerd op vlak van begeleiding zijn en ook wel een paar keer geconfronteerd geweest met mijn mogelijkheden. Al wil ik graag de leiding nemen, in bepaalde situaties is dit onmogelijk. Een voorbeeld hiervan is wanneer er chaos heerst. Mijn stem kan niet boven een bepaalde hoeveelheid lawaai komen. Hieronder ziet u het attest dat ik na afloop heb meegekregen.


AttestVanDeelname

(Klik op bovenstaande foto voor de pdf)


Nadien heb ik nog van 7 tot 14 juli 2018 een succesvolle stageweek gelopen op een kamp van Hannibal, waarbij ik mensen van 18 tot 30 jaar met een matig verstandelijke beperking heb moeten begeleiden. Ik heb mijn attest in ontvangst mogen nemen op 21 oktober 2018 in Gent. De stage was niet altijd simpel, aangezien ikzelf een fysieke beperking heb, maar ik heb desondanks voldoende op mijn kwaliteiten ingespeeld om een possitieve indruk achter te laten bij de stagebegeleiders. Kortom ik heb er alles aan kunnen doen om mee te helpen aan de erg fijne week in Brasschaat. Hieronder enkele sfeerfoto's.


Sfeerfoto op fuif van stagekamp Leslie en ik met onze aandachtsdeelnemer op de laatste dag van het kamp

Tot slot heb ik tijdens de eerste week van de paasvakantie (van 8 tot 15 april 2019) ook de hoofdanimatorcursus gedaan. Weer was dit erg leerrijk, en zeker de moeite om te doen, ook al doe je het niet om het attest te behalen (zoals in mijn geval was), want je leert er allerhande nieuwe manieren om te brainstormen, groepen te leiden, en nog zo veel meer, zaken die je in het bedrijfsleven ook nodig kunt hebben. Het was terug een erg leuke en extreem leerrijke week, en dankzij deze cursus heb ik mezelf toch weer een beetje beter leren kennen. Hieronder terug een paar foto's.


Groep hoofdanimatoren grote foto Groep hoofdanimatoren selfie Foto tijdens ontbijt van animatoren en hoofdanimatoren tezamen in eetzaal

The website :

hannibalvakanties.be